Notícies

Col·laboració amb l’Associació Llum and Roll de Golmés.

Aquest juliol, amb el Ramon Rosell responsable de l’Associació Llum & Roll em formalitzat una col·laboració entre entitats.

Llum & Roll és un centre d’art i consciència que disposa d’unes instal·lacions a Golmés (sales, escenaris, espais exteriors) que es posen a disposició de les persones acollides a casa nostra. També obren les seves activitats perquè en podem gaudir com a espais de creixement personal.

Ens felicitem per la iniciativa, donem les gràcies a aquesta entitat pel seu desig de compartir i esperem que es concreti el curs que ve aquesta iniciativa.

 

 

Formem part dels projectes a Sant Guim de Freixenet: “Habitatge social Sagrat Cor” i “Alberg Casa i Colla”

Des del mes d’abril formem part de la junta de l’Associació d’Amics del Casal” de Sant Guim de Freixenet, que pretén oferir els espais del Casal per a grups i entitats socials del territori.

Una de les seves accions és un habitatge social: Habitatge social Sagrat Cor” per a la acollida de refugiats (que acull una família des del juny del 2017).

Ara comença un nou projecte productiu d’allotjament “Alberg Casa i Colla” per a persones que vulguin fer una estada de silenci i meditació, que serà gestionada per un grup d’hostatges voluntaris i les persones acollides com a refugiades. Aquest últim projecte ha estat admès a les ajudes Leader amb uns 12.000 euros. També s’ha habilitat un espai a la rectoria com a allotjament de peregrins.

 

 

Acolliment de refugiats

La nostra entitat ha ofert la Generalitat la possibilitat d’acolliment de persones refugiades. Al projecte Recer de Cervera (pis d’inclusió social) hem ofert una habitació doble com allotjament per a persones refugiades.

 

 

Participen a la campanya de persones sense llar de Càritas al territori

Aquest any esn hem pogut reunir amb les entitats del territori que treballen amb persones sense llar: Càritas Cervera, Tàrrega i Mollerussa per preparar la campanya del 27 de novembre dedicada a les persones sense llar. El lema és: “Som persones, tenim drets. Ningú sense llar.”
Ens ha servit per a coordinar accions i conèixer millor cadascuna de les entitats.

 

 

 

Signem un conveni amb la Fundació La Caixa

Per segona vegada La Fundació La Caixa ha recolzat les nostres activitats. Aquesta vegada dins el marc d’Ajudes Socials en “projectes d’Acció Social en l’àmbit rural” del novembre del 2017 al novembre del 2018.
L’ajuda econòmica de 32.000 euros serà per fer realitat el projecte:
“Cop de mà : treballs rurals com a eina d’inserció de persones sense llar”.
Això ens permetrà donar un fort impuls als nostres tallers ocupacionals de treballs rurals, millorar les seves infraestructures i obrir-los a persones que no viuen a la llar però necessiten aquest espai d’ocupació i creixement personal.

 

 

Comencem dos nous tallers a la tarda

Des de mitjans de setembre han començat dos tallers a la llar Santa Maria per a tenir uns espais específics per a la promoció personal i per fer arribar eines i habilitats socials. Un és d’apropament al món informàtic i de les xarxes socials i l’altre de coneixement dels recursos culturals i socials propers.

 

Redistribució d’espais a la llar Sant Maria del Camí

Com a novetat de cara a quest curs, hem fet redistribució dels espais de la primera planta, de manera que l’espai familiar estigui més delimitat i compti amb una petita sala d’estar. A la vegada, la sala d’estar serà ara una sal polivalent que servirà per a entrevistes personals, reunions de grup i dormitori per a visites i voluntaris.

 

Ampliem la nostra base social

Aquest any hem impulsat l’enfortiment i ampliació del “Grup de suport” de la nostra entitat.
Des del principi ha estat la nostra voluntat que les nostres accions formin part d’una acció col•lectiva on estigués implicada la ciutadania. Som una iniciativa petita que vol respondre a unes necessitats urgents socials i ecològiques.
Hem explicat el nostre projecte, cara a cara, a grups i persones interessades i hem aconseguit la participació de més persones:

  • Com a col•laboradors econòmics (7 persones)
  • Com a socis (1 persona)
  • Com a voluntaris (2 persones i una organització)

Tenim pendent ampliar la base al nostre territori i fer presentacions a entitats i grups que ens ho han demanat.

 

 

Taller de fusteria i millora de la habitació d’acollida de Pl. Bxa.

Hem desenvolupat, gràcies a la col·laboració del Ramon Galindo de Tàrrega, un taller de fusteria per dissenyar, construir i muntar un armari a mida per l’habitació de la planta de baix. El resultat ha estat magnífic i ens ha permès un munt d’aprenentatges i una notable millora en l’habitació, ja que hem guanyat molt d’espai d’emmagatzematge..

 

 

Noves col·laboracions del Dept. Treball, Afers Socials i Famílies.

Per aquest 2017, el Dept de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones en risc d’exclusió social que es desenvolupen en la Llar d’acollida Santa Maria i el pis d’inserció Recer de Cervera.
– Una ajuda per a
“Cobertura de necessitats bàsiques” de 7.000 euros.
– Una ajuda per a
“Acompanyament sòcio-educatiu” de 12.500 euros.
Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats..

 

 

Nova ajuda de la Diputació de Barcelona per al projecte de convivència i treball a la Llar Santa Maria del Camí.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2017 del projecte de la Llar Santa Maria per un import de 2.221,62 euros. Tornem a estar contents de que l’administració recolzi les nostres accions i podem fer una labor conjunta..

 

 

Tenim un altre espai d’acollida: RECER de CERVERA

Al maig hem arribat a un acord amb el Bisbat de Solsona per poder fer servir per a l’acollida un pis a Cervera. El projecte que es farà que l’hem anomenat “Recer”.
Es tracta d’un habitatge de tres habitacions: dues individuals i una doble que dedicarem com a espai de convivència per a persones que han passat el seu procés a la Llar Santa Maria i que tenen uns ingressos mínims per a una vida autònoma.
Les persones que hi viuran, seguiran formant part de la nostra comunitat i participaran com a voluntaris en activitats de la Llar Santa Maria del Camí.
Estem molt molt molt contents.

Inauguració del Grup Cervera de Narcòtics Anònims

En tots les comarques lleidatanes i de la Catalunya Central hi ha una manca de grups oberts de teràpia on puguin participar persones addictes.
Hem impulsat la possibilitat de que comenci un grup de Narcòtics anònims (NA) a Cervera. L’organització de NA porta molts anys oferint un programa de rehabilitació d’addiccions, similar al d’Alcohòlics Anònims.
La inauguració es va fer a Llar Santa Maria del Camí el 27 de maig, amb una reunió oberta i un dinar compartit.
Des de llavors obre un espai cada dissabte de 18-19,30 h a Pl Màrtirs 7, primer pis de Cervera.
Felicitem a NA per la iniciativa i els agraïm la seva disposició al servei de les persones que pateixen addiccions del nostre territori.


Reunió d’entitats socials d’Urgell i Segarra amb la FCVS

El dia 20 de setembre a l’Associació Alba de Tàrrega, vam fe la primera reunió amb al Federació Catalana de Voluntariat Social, per conèixer-nos i tractar de les necessitats de les entitats i les propostes de la Federació de cara al voluntariat.

 

 

Som socis de la cooperativa “Som Energia”

EnrgiesLa nostra entitat va prendre la decisió d’associar-nos amb la cooperativa “Som Energia” dedicada a les energies renovables. D’aquesta manera contribuïm a l’aposta per les energies verdes i podem accedir als serveis de distribució elèctrica que ofereixen. Estem contents de formar part d’aquest moviment que busca el respecte pel planeta i un consum just.

 

 

Ajuda de la Fundación Roviralta: Estufa de llenya pel menjador

Estufa 1Estufa 2Al juliol ens va ser atorgada una ajuda de la Fundación Roviralta per a la instal•lació d’una estufa de llenya al menjador per tenir una millor climatització de l’estança. Al setembre es van realitzar les intervencions.
El menjador-sala d’estar és un dels espais més habituals de la casa i hem guanyat amb això molta qualitat de vida. Moltes gràcies a la Fundació per la seva confiança en la nostra feina!!!!

 

 

Taller de construcció d’un forn de llenya tradicional

For 1For 2Forn 3Forn 4Forn 5

 

Aquest setembre hem fet un taller de construcció d’un forn de llenya amb tècniques tradicionals.

 

 

Noves col·laboracions del Dept. Treball, Afers Socials i Famílies

Logo Gene– Una ajuda per a “Cobertura de necessitats bàsiques” de 5.000 euros.
– Una ajuda per a
“Acompanyament sòcio-educatiu” de 6.000 euros.
Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col•laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

 

 

Nova ajuda de la Diputació de Barcelona per al projecte de convivència i treball a la Llar Santa Maria del Camí.

Aquest juny ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2016 del projectelog_hor da l Llar Santa Maria per un import de 2.039,43 euros. Tornem a estar contents de que l’administració recolzi les nostres accions i podem fer una labor conjunta.

 

 

 

Participació en la 1ª Festa Solidària amb entitats socials de Cervera

Festea solidariaEl 8 de maig es va celebrar al Casal de Cervera la primera Festa Solidària de les Entitats Socials de la Segarra IMPLICA’T, on vam participar com a associació.
Va ser un acte festiu i artístic on cada entitat va presentar una petita actuació per donar-se a conèixer i per apropar al públic la seva tasca.
La comunitat d’Emaús Rural va presentar el muntatge,
“Som i somiem” de fotografies, música (fet per un company de la comunitat , Rafa Salas) i recitat de frases del nostre ideari (Moviment Internacional d’emaús i de l’Abbé Piere fundador del mateix).

 

 

 

Col•laboració amb la Casa de Colònies de la Guàrdia-Lada

Aquest trimestre hem tingut l’oportunitat de col•laborar amb la tasca que es fa des la Casa de Colònies de la Guàrdia-Lada.
Vam poder participar al
1er Festival de Cançó Compromesa celebrat allà el 11 de juny on van actuar Meritxell Gené, Guiem Soldevila, Mireia Vives i Andreu Valor.

 

Visita de representats del Consell Comarcal de la Segarra a la Llar Santa Maria del Camí.

El 8 de juny va visitar la Llar Santa Maria del Camí la Rosa Ribas vicepresidenta tercera i responsable de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones; la Núria Magrans consellera de Serveis Socials, Salut i Igualtat; la Maite Lecha Directora Tècnica de l’Àrea de Serveis Socials i Mª Rosa Caba Treballadora Social de la zona.
Totes quatre van poder visitar les nostres instal•lacions, conèixer de més a prop el nostre funcionament i les nostres necessitats. Vam reforçar el desig de col•laborar conjuntament a crear més oportunitats per a les persones en situació d’exclusió social.

 

Visita del cap i tècnics dels Serveis Territorials a Lleida del Dept. De Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat.

Seguint la relació ja iniciada en el 2015, el 28 de maig ens van visitar el Antoni Reinosa cap de Serveis Territorials a Lleida , amb els tècnics la Montserrat Pereta, la Sandra Marco i el Xavier Menal. Vam poder parlar del present del nostre projecte i dels plans de futur, també intercanviar impressions sobre vies per millorar els recursos socials disponibles per a les persones residents a la llar. Van visitar la nova habitació d’acollida i posar-e al corrent dels canvis a la Llar respecte a l’any anterior.
Ens alegrem d’aquest treball conjunt amb l’Administració.

 

Col•laboració de la Fundació La Nao i la ONG Cerma

Hem començat a rebre una ajuda en material de neteja i higiene per a les persones que viuen ala Llar Santa Maria del Camí. La Fundació La Nao que actua com un Banc de materials d’aquest tipus, els recull, distribueix i dona a entitats socials sense afany de lucre.
Per aquesta donació, comptem també amb l’ajuda voluntària de la
Família Monfort Pañego, que s’encarreguen de fer la recollida i el transport fins a la nostra Llar.
Per altra part, la
ONG CERMA de Sabadell, dedicada a l’ajuda a persones en exclusió, ha començat la donació d’aliments a la nostra llar.
Moltes gràcies tant a la Fundació LA Nao i la ONG Cerma, així com als voluntaris que fan que podem cobrir millor les necessitats d’higiene de les persones que viuen a la Llar.

 

Nova habitació d’acollida, amb bany

El primer de març hem acabat d’habilitar l’espai de les golfes per a tenir més places d’acollida. D’aquesta manera tenim tres llits més per a persones en risc d’exclusió. En conjunt, la Llar disposa actualment de sis llits per acollida de llarga durada i dos més que quedaran per acollides d’urgències de curta estada.

Habitacio

 

Noves contractacions

Des del novembre del 2015 hem pogut contractar amb una mitja jornada per un any unes de les persones acollides a casa i que ha fet un procés molt bo a la comunitat. Aquesta persona farà tasques de manteniment de la casa i dels exteriors. És, per nosaltres, un motiu d’alegria poder oferir una inserció laboral a persones de la comunitat.
També al gener hem pogut contractar la persona que feia de monitor dels tallers ocupacionals de forma voluntària i que era un dels promotors de projecte. Amb això podem dir que consolidem la tasca que es fa de formació i inserció laboral.

 

Ajuda dels programes socials de la Fundació La Caixa

El 27 d’octubre del 2015 la nostra entitat va signar un contracte amb la Fundació La Caixa on rebrem una ajuda de 22.500 euros per al projecte de la” Llar d’acollida Santa Maria del Camí”, que suposarà una consolidació de l’acollida de persones en risc d’exclusió , amb la contractació d’una persona com a coordinadora de l’espai i per fer l’acompanyament personal de les persones acollides. També suposarà poder acabar les obres d’ampliació dels espais d’acollida i la compra d’eines pels tallers ocuapcionals.

 

Relació Benestar Social i Família!!!

Hem començat relació el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat per col·laborar en l’ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat.
El 3 de juliol vam tenir la visita del Sr. Antoni Reinoso cap de Serveis de Gestió territorial de Lleida , junt amb el tècnic d’aquest servei ,Manel Agustí. Van visitar els espais que gestionem i vam poder parlar del nostre projecte.
Aquest any rebrem del Departament de Benestar Social i Família ajudes per:
– Cobrir necessitats bàsiques com alimentació i higiene de les persones acollides a la Llar; un import de 4.000 euros
– Acompanyament socioeducatiu i tallers ocupacionals per les persones acollides; un import de 2.000 euros.

 

Estem d’enhorabona!!!log_hor

El nostre projecte d’acollida a la Llar Santa Maria del Camí, ha rebut una subvenció pel seu funcionament al 2015 de 2.058,46 euros per part de la Diputació de Barcelona.