Notícies

30 de setembre de 2023:
Celebració del 10 anys de la Llar Santa Maria del Camí.

El dissabte 30 de setembre vam poder ajuntar, amics, voluntaris i veïns amb les persones residents a les nostres llars per celebrar que fa deu anys vam arribar a Granyena: Un dinar compartit de 60 persones, una tertúlia sobretaula, amb fotos i conversa al voltant de la vida en comunitat i les experiències d’acollida a persones amb dificultats. Finalment un concerti i berenar a l’Església Mare de Déu del Camí a Granyena, va posar un final excepcional a un dia de molta alegria i fraternitat.

Moltes gràcies a tots i totes per participar.

Agost 2023: Festa “internacional” a l’Hostatgeria Social Sagrada Família

A l’agost un grup internacional de la família Janeriana va organitzar una nit de festa on les persones de casa van poder presentar tradicions dels seus països d’origen. Tota una festa compartida de música i balls.

Millores a l’Edifici Sagrada Família

Dins del nostre pla de donar viabilitat a l’edifici Sagrada Família i garantir la continuïtat dels projectes que desenvolupa, hem continuat amb les intervencions de millora de l’eficiència energètica:

1.- S’han a acabat de pintar les fusteries externes que es van reparar durant el 2022, dins dels treballs comunitaris d’aquests últims mesos

2.- La teulada de l’edifici estava en unes condicions molt dolentes. S’ha reparat gran part de la teulada Fase I, obres finançades per la congregació. Això ha suposat quasi 800 m2 reparats i més de dos mesos de treballs.


3.- S’han instal·lat plaques fotovoltaiques per l’autoproducció d’electricitat, gràcies al finançament de la Caixa dins del projecte l’edifici de l’hostatgeria social Sagrada Família de Cervera, dins la compra col·lectiva que proposava el grup de Lleida per a socis de la Cooperativa Som Energia.

Juny 2023: Noves contractacions laborals

També hem pogut fer un contracte a l’ Ahmed que viu a la llar Sagrada Família, com a monitor de les activitat de la casa, ajudant així aconseguir regularitzar la seva situació administrativa. El nostre equip es va enfortint!!!


Per altra part hem aconseguir una subvenció ACOL per poder contractar una jove auxiliar administrativa, que amb aquesta contracte també podrà regularitzar la seva situació.
Esperem que ella es pugui incorporar l’últim trimestre de l’any.

Renovem ajudes de la Diputació de Barcelona, Dept. Drets Socials de la Generalitat i per les nostres llars d’acollida.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2023 del projecte d’acollida de l’Hostatgeria Social Sagrada Família per un import de 6.693,98 €.

Per altra part Dept de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones sense llar. – Una ajuda per programa d’acompanyament de persones sense llar 15.295,65.€ – Una per part per projecte de voluntariat de 8.140,74 €.

23 d’abril Sant Jordi 2023:
Concert de la coral de Cervera a la Sagrada Família

Per la celebració de Sant Jordi,la “Coral Infantil de Cervera” va fer un concert obert a tot el públic recorrent els espais de l’edifici Sagrada Família. Grups de totes les edats ens van delïtar amb la mseva música.

Parada de llibres per Sant Jordi

Aquest Sant Jordi vam tenir parada per vendre llibres de segona mà a Cervera.

Abril de 2023:
Arranjaments a ala teulada de la Llar Santa Maria del Camí.

D’acord amb el Bisbat de Solsona, que ha allargat la cessió de l’espai com a propietari de la casa, hem realitzat obres d’arranjament de la teulada de la Llar de Granyena que feia molt de temps que tenia goteres i un aïllament pèssim.

Construccions Ubaldo & Ventura s’han fet càrrec de les intervencions amb la direcció tècnica de l’arquitecte Ricard Grau. Ha estat una inversió important que millora tot l’edifici i que dona viabilitat futura, així com millora la seva eficiència energètica.

Visites culturals del primer trimestre.

Gràcies a la col·laboració d’”Apropa Cultura”, hem vist el teatre “La Passió de Cervera” amb gran tradició a la nostra comarca i on hem pogut veure com veïns fan d’actors.

Hem participat a l’espectacle organitzat pel Suplement de Catalunya Ràdio a Tàrrega el 4 de febrer: una oportunitat de veure ràdio en directe, música i entrevistes.

Col·laboració amb la Cooperativa Som Energia.

Per al projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’hostatgeria social Sagrada Família de Cervera, hem participat en un projecte de compra col·lectiva que proposava el grup de Lleida per a socis de la Cooperativa Som Energia.

Per altra part, com que la instal·lació suposava l’arranjament de part de la teulada, la cooperativa coneixent el nostre projecte contra la pobresa energètica ens ha fet un docnatiu de 3.000 € per ajudar a fer-ho.

Horts comunitaris Cervera.

Mantindrem aquest 2023 la possibilitat de poder conrear un espai d’hort prop de Cervera cedit per un particular i amb participació de la Paeria de Cervera dins del seu recolzament a projectes socials. Veurem si la sequera d’enguany ens permet poder mantenir les nostres plantacions d’hortalissa.

Atorgament de subvenció del Dept. Drets Socials per programes d’assignació de l’IRPF:

El projecte: “Creant llars de vida i ocupació al món rural” ha rebut una ajuda de 10.500 € per mantenir totes les nostres activitats al 2023.

11 de gener 2023: Premi Innovació social 2022 de la Fundació Bancària la Caixa

El dia 11 de gener vam recollir a Madrid el “Premi d’Invovació Social de la Caixa 2022” al nostre projecte “Hostatgeria Social Sagrada Família, que va ser un dels deu escollits escollit entre 900 presentats. Això ha suposat una dotació econòmica de 15.000 € que s’han invertit en la millora dels tancaments externs que hem fet al 2022 a l’hostatgeria social.

Podeu veure el video del projecte galardonat en la web: Premios Fundación “la Caixa” a la Innovación Social – Fundación “la Caixa” (fundacionlacaixa.org)

Celebracions de Nadal 2022

De nou hem pogut viure el temps de Nadal a les nostres llars, en especial el dia de Nadal tots junts a l’Hostatgeria social de Cervera. Donem les gràcies als esforços posats per tots.

Signem un conveni amb la Fundació La Caixa

Una altra vegada, La Fundació La Caixa ha recolzat les nostres activitats. Aquesta vegada dins el marc d’Ajudes Socials en “Acció Social en l’àmbit rural 2022”.del novembre del 2022 al novembre del 2023.
L’ajuda econòmica de 20.000 euros serà per fer realitat el projecte:

“Acció comunitària contra l’exclusió: Hostatgeria social Sagrada Família”

Això ens permetrà donar un fort impuls per al 2023 al nou projecte iniciat a l’Hostatgeria social, en especial poder instal·lar plaques fotovoltaiques dins les inversions per millorar l’eficiència energètica de l’edifici i ajudar al manteniment de les contractacions noves que tenim.

Visita a Basílica de la Sagrada Família de Barcelona

El 29 d’octubre, i gràcies a la col·laboració d’”Apropa Cultura”, hem fet una visita guiada a la Sagrada Família. Ha estat per al grup que ha participat un privilegi poder veure i sentir tot el que desprèn l’edifici, amb unes explicacions necessàries.

Va ser un dia on vam poder passejar per la platja i relacionar-nos des de un altre ambient.

Octubre 2022: Reconeixement de la nostra associació com a entitat d’utilitat pública

Després d’un llarg camí de sol·licitud, Hem rebut la DECLARACIÓ D’UTILITAT PÚBLICA, un reconeixement de que les nostres activitats són un benefici pel conjunt de la societat i que el nostre funcionament compleix amb els estàndards de bones pràctiques i transparència que s’exigeixen actualment.

Això suposa unes certes obligacions, sobre tot a nivell comptable i econòmic i d’informació de les activitats que desenvolupem, que tindrem que assumir. Però a la vegada suposa uns beneficis a nivell fiscal (en podem acollir al règim fiscal Llei 49/2002) i també per als nostres donants econòmics que tenen dret a deduccions a la declaració de l’IRPF: fina a 150 € desgraven el 80 % de les donacions; a partir dels 150 € dedueixen 80 % dels primers 150 i 35 % de la resta.

Així doncs pel donatius que es facin al 2023 podrem fer un certificat per poder fer la desgravació.

Renovem ajudes de la Diputació de Barcelona Dept. Drets Socials de la Generalitat i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per les nostres llars d’acollida.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2022 del projecte d’acollida de l’Hostatgeria Social Sagrada Família per un import de 7.113,11 €..

Per aquest 2022, el Dept de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones sense llar.

– Una ajuda per programa d’acompanyament de persones sense llar 13.419,12.€

– Una per part de l’asignació d’IRPF de 7.500 €.

Per altra part, per primera part hem rebut una subvenció per fer millores d’eficiència energètica a l’edifici Sagrada Família de 35.000 €.

I continuem també amb les ajudes de la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió per als nostres cinc espais d’acollida 1.800 € per cada llar.

Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

Participem a la Fira Ponent Fest

El 28 de maig vam participar a la fira PONENT FEST celebrada a Cervera.

Aquesta 4a edició ha estat organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera i coorganitzada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Cervera, amb la col·laboració de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES). Ha volgut, com en altres ocasions, visibilitzar l’economia social i cooperativa de les terres de Lleida, i donar a conèixer els seus productes i serveis a la ciutadania.

Vam tenir una parada on mostra les nostres accions i vam explicar la nostra proposta comunitària i d’economia solidària.

Acord amb el Bisbat de Solsona per l’acollida de persones ucraïneses

A finals d’abril hem signat un acord amb el Bisbat de Solsona per a dedicar el pis social de Sant Guim de Freixenetstrong per a la acollida de dones d’Ucraïna i poder donar resposta a la demana que hi ha d’ajuda a aquestes persones.

En aquest acord el Bisbat es compromet a mantenir les despeses de subministraments i habitatge així manutenció i la nostra enfitat s’encarregarà de mantenir l’espai i de l’acompanyament personal. És una gran notícia que puguem treballar conjuntament per ser efectius en l’ajuda als qui pateixen.

Col·laboració amb el CAP

El psicòleg comunitari del C.A.P. ha pogut participar en una de les nostres sessions de treball de creixement personal en valors.

Amb el tema “AUTOESTIMA” a dinamitzat la reunió donant-nos visions noves de moltes de les coses que sentim i vivim…

Tots molt contents d’aquesta col·laboració i hem quedat que repetirem una altra vegada!!!!

Participació a la Taula sociosanitària

Per iniciativa de la Paeria ha continuat el treball la taula de treball d’entitats i administracions per poder donar resposta a problemes socials i de salut que vivim al territori .

La finalitat és generar, coordinar accions i reforçar la relació entre diferents agents i entitats que l’integren per tal de vetllar per uns serveis d’atenció social i sanitària de qualitat. Agrupa prop d’una vintena d’entitats cerverines.

Del treball de recollir les diferents necessitats i problemàtiques, que s’han dividit en quatre eixos:

  • Xarxa, entitats i voluntariat;
  • Persones dependents: grans, diversitat funcional, salut mental;
  • Inclusió: equitat, immigració, gènere i pobresa; i, finalment,
  • Infraestructures i serveis. que es podrien desenvolupar per a cadascun d’aquests eixos.

Nosaltres hem praticipat en l’eix III aportant reflexions i fent propostes.

Crisi de refugiats d’Ucraïna

Des de l’inici de la guerra a Ucraïna, el nostre territori ha rebut moltes persones que buscaven refugi (a Guissona hi ha una comunitat Ucraïnesa molt nombrosa). La nostra entitat ha ofert espais per acollir aquestes persones i hem participat al “Comité local d’acollida de refugiats ucraínesos” de la Paeria de Cervera. La finalitat del Comitè és garantir les necessitats bàsiques i legals a les persones que arribin a Cervera, així com proporcionar-los accés als serveis sanitaris, socials i educatius, i oferir-los ajuts d’emergència.

Hem acollit uns dies a l’hostatgeria una família Ucraïnesa de va veure com l’àvia moria a Cervera durant el seu trajecte cap a Portugal.

Febrer 2021: Curs i nova contractació laboral

Al febrer tots el membres del grup comunitari (6 persones) que no el tenien han pogut fer el curs de “Manipuladors d’aliments”: tots ja preparats per cuinar!!!!

També hem pogut fer un contracte de nou mesos a la Nermin que vi a la llar de Granyena, com ajudant de cuina a l’hostatgeria i gràcies al programa 30 plus en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Segarra. Ara ja nomes queda que li concedeixin la protecció internacional per acabar de regularitzar la seva situació!!!

Nadal 2021: Celebració ben especial de les festes

Aquest desembre hem pogut comptar amb la presència de dues voluntàries d’Uruguai a la casa de Cervera. Amb la seva ajuda hem pogut celebrar el Nadal en un ambient molt familiar i alegre: dinars de festa, pregària, sortides,…

El dia 27 de desembre vam poder fer una super-excursió a Montserrat

24 de novembre 2021: Vila del Llibre de Cervera

Al novembre, junt a la Vila del Llibre i altres sentitats de La Segara hem organitzat una jornada literària i solidària al voltant de l’edifici de la Sagrada Família.

Continuant amb la col·laboració amb les Viles del Llibre de Cervera, a través dels Encants del Llibre, aquest any es proposava fer un acte al voltant de l’edifici Sagrada Família amb l’objectiu que s’unís literatura i ajuda social. S’han fet tallers literaris, del projecte de millores a l’edifici, del Camí de Sant Jaume, visita història guiada a l’edifici… Tot fet des de la col·laboració en xarxa i treball de base.

Hem acollit també l’exposició fotogràfica de la Vila del Llibre dins del hall del carrer major que està oberta la públic fins al febrer.

 

Setembre 2021: Fem conveni de col·laboració amb la Paeria de Cervera

Aquest setembre hem acordat un conveni de col·laboració amb la Paeria de Cervera que suposarà una ajuda anual de 5.000 € per a despeses de l’allotjament social,el menjador social i els Encants del Llibre.

 

 

Juliol 2021: Renovem ajudes de la Diputació de Barcelona Dept. Treball, Afers Socials i Famílies per al projecte de convivència i ocupació de les nostres llars d’acollida.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la Diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2021 del projecte d’acollida de l’Hostatgeria Social Sagrada Família per un import de 3.482,74 €.

 

Per aquest 2021, el Dept de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant el projecte per a persones en risc d’exclusió social:

“Acompanyament sòcio-educatiu” de 19.861,93 €.

Les cinc llars que mantenim, dins la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió, han estat subvencionades per L’Agència d’ Habitatge de Catalunya amb 1.800 € per cada llar.: Llar Sant Maria del Camí, Pis inclusió Sagrada Família, Habitatge d’emergències socials, pis de vida autònoma Recer de Cervera i Pis social Sagrat Cor.

Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

Trasllat i nova reobertura per Sant Jordi dels Encants dels llibre

Al 2021 la Paeria de Cervera tancava l’espai dels Encants del Llibre al Carrer Major, on la nostra entitat hi col·laborava des del inici. La Paeria ens va proposar passar la gestió total dels Encants a la nostra entitat i traslladar l’espai a la Sagrada Família.

Vam dedicar el primer trimestre a la regularització de l’obertura i el trasllat i el dia de Sant Jordi vam poder obrir i continuar amb aquesta activitat que per un costat és espai d’aprenentatges prelaborals i per l’altra una ajuda al manteniment econòmic de l’edifici.

 

Renovació de la cessió de la Sagrada Família

Aquest març hem renovat la cessió de l’espai de la Sagrada Família Cervera per deu anys.

Després del primer any d’experiència, hem constatat les importants possibilitats d’aquest espai per donar resposta al sensellarisme i per potenciar la participació ciutadana. I a la vegada, també hem constatat les deficiències en les instal·lacions i en l’eficiència energètica de l’edifici.

Hem acordat amb les Germanes de la Sagrada Família de l’Urgell, propietàries, fer un estudi tècnic de totes aquests deficiències i fer un pla d’intervencions per alleugerar-les. Seguim doncs l’aventura!!!!

 

SAD:Signatura d’acords de col·laboració l’Associació Alba

Aquest principi del 2021 hem fet un acord amb el “Banc d’Ajudes Tècniques” que porta l’Associació Alba per fe rels transports necessaris dels aparells que cedeixen a particulars i famílies. Ens felicitem per poder treballar amb una entitat tan amiga i del territori.

 

 

Març 2021: Noves contractacions laborals

Durant l’últim trimestre del 2020 hem acompanyat a un company del grup comunitari de Gàmbia, per poder regularitzar la seva situació. Hem rebut ajuda de la comunitat dels Escolapis de Dakar per poder fer-ho!!!

Això junta als donatius i col·laboracions periòdiques que ho han fet possible hem pogut fer un precontracte i d’aquesta manera obtenir la residència i el permís de treball. Quina gran tasca de treball col·lectiu!!

També hem pogut fer un contracte de res mesos a altre company que es troba en esperant la resolució de protecció internacional. Agraïm tothom que ha posat de la seva part, per fer possible aquests somnis!!!.

Març 2021: Molta vida al grup comunitari

De les cinc persones que formaven el grup comunitari fix : va poder tornar al seu país el Jean i el Stefano va trobar feina a Toledo. S’han incorporat el Khalifa, després la Felisa i continuen el Marlon, el Buba i el Khaliene.

A la llar Santa Maria del Camí van arribar al febrer la Nermin i la seva filla malalta la Roujina.

Instal·lació de col·lectors tèrmics solars a la Sagrada Família

La prioritat d’intervencions d’aquest any era millorar la eficiència energètica de l’edifici de la Sagrada Família. Una casa molt gran, molt difícil d’escalfar i molt poc aïllada. La primera solució pensada va ser una font d’escalfament sostenible que, si bé no substitueix la calefacció amb gas que té la casa, si ajuda a que el consum sigui més reduït. El cost elevat de la intervenció s’ha pogut fer gràcies a un programa d’ajuts socials de la Fundació Caixa Bank. L’obra es va fer al desembre per una empresa coneguda i experta en aquestes instal·lacions.

Signem un conveni amb la Fundació La Caixa

Una altra vegada, La Fundació La Caixa ha recolzat les nostres activitats. Aquesta vegada dins el marc d’Ajudes Socials en “projectes d’Habitatges d’inclusió” del novembre del 2020 al novembre del 2021.

L’ajuda econòmica de 20.000 euros serà per fer realitat el projecte:

“Acció comunitària contra l’exclusió: Hostatgeria social Cop de mà : treballs rurals com a eina d’inserció de persones sense llar”.

Això ens permetrà donar un fort impuls al nou projecte iniciat a l’Hostatgeria social, en especial poder instal·lat uns col·lectors tèrmics per millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

Setembre 2020: comença l’acollida d’emergències socials!!!!

Hem començat a acollir persones a l’hostatgeria en llits d’emergències malgrat el Covid19. Hem acollit una dona víctima de violència de gènere durant un mes i una altra jove amb discapacitat. Hem rebut també sol·licituds per a dues famílies i estem mirant de poder ajudar alguna.

Hem acollit peregrins des del juliol fins ara. Però potser tindrem que tancar el servei per l’empitjorament de la pandèmia. Grups no hem pogut allotjar.

Juliol 2020: Comencem el nou grup comunitari a la Sagrada Família

A primer de juliol amb la relaxació del confinament quatre persones de la Llar Santa Maria del Camí, van anar a viure allà per formar el primer grup comunitari de la casa: el Xavi, el Carles, el Marlon i el Jaspal. I a la Llar vam poder acollir noves persones: el Jean , el Buba i la Sandra.

 

 

Juny 2020 posada a punt dels espais de la Social Sagrada Família

Hem aprofitat el temps de confinament per a la posada apunt dels diferents espais de la Sagrada Família i adaptar-los als nous usos

1.- Instal·lació d’escalfadors d’aigua elèctrics
Mantenint la instal·lació antiga d’aigua calenta depenent del propà, s’ha fet un sistema autònom per a les zones diferenciades (habitatge comunitari, habitatge d’emergències socials, zona de peregrins i habitatge de les monges) que tenen pocs llits però amb estades més permanents que funciona amb electricitat. Deixant el sistema d’escalfament de gas per quan la casa de colònies tingui ocupacions grans.


2.- Millores en la instal·lació elèctrica i la connexió a internet
Com que les instal·lacions són molt antigues, hem hagut de posar endolls i interruptors en moltes sales pera què es puguin fer servir les sales amb normalitat. També commutadors per què es puguin apagar amb més facilitat els llums de passadissos i entrades. També s’ha contractat nova connexió a internet con dos punts d’accés wifi (planta baixa i segona planta) i s’han instal·lat dos extensors de senyal per a tenir el màxim de cobertura wifi (servei que ens demanen els grups de la cas de colònies).

3.- Revisió a fons de la instal·lació de tubs i radiadors de la calefacció
Gran part de la instal·lació de calefacció no es feia servir des de feia temps, ja que la els allotjaments de grups eren normalment fora de la temporada d’hivern. S’han revisat tots els radiadors i els tubs. Com a conseqüència d’aquesta revisió s’ha fet: – reparació de molts radiadors vells – canvi d’una bomba d’aigua espatllada – instal·lació de rellotges a les calderes per al control horari de l’escalfament.

4.- Habilitació, millora i moblat d’espais per als nous usos
Per adequar els espais per als nostres objectius ens ha calgut descongestionar algunes habitacions col·lectives amb una ocupació de llits molt alta. Per una part hem fet un petit apartament per al grup comunitari amb habitacions individuals amplies, moblades per afavorir que sigui un espai de vida de llarga durada. També s’ha fet un saleta d’estar i s’ha instal·lat una cuina domèstica per a poder cuinar en petites dimensions pel grup comunitari.

5.- Pintura de tots els espais de l’edifici
La majoria dels espais tenien necessitat de pintar-se. Degut als grans espais de la casa, això suposava moltes hores de feina. Per poder fer-ho vam fe un acord amb la congregació Germanes de la Sagrada Família de l’Urgell, al qual elles es feien càrrec de les despeses de tots els materials necessaris i la pintura s’ha fet dins dels tallers ocupacionals de l’entitat

Març 2020: L’ou solidari de Pasqua

La Fundació Casa Dalmases ha preparat al seu obrador de xocolata un “Ou de Pasqua Solidari” que es vendrà als seus punts de venda habitual i tindrà una aportació econòmica per al nostre projecte “Hostatgeria Social Sagrada Família de Cervera.

Març 2020: Confinament

Com la resta del país durant aquesta alarma sanitària hem reduït al màxim tots els nostres moviments. El projecte de l’Hostatgeria Social Sagrada Família està aturat, però els nostres habitatges (Llar Santa Maria del Camí, Recer de Cervera i Pis Sagrat Cor de Sant Guim) segueixen sent llar per a les persones de la nostra comunitat i mantenim l’acompanyament a cadascuna d’elles.

Febrer 2020: “Hostatgeria Social Sagrada Família”: nou projecte a Cervera

Després d’uns mesos de xerrades i acords, aquest febrer hem signat la cessió de dues plantes de l’antiga residència Sagrada Família de Cervera. Les Germanes de la Sagrada Família de l’Urgell, propietàries de l’immoble, volíen que la casa continués funcionant i tingués una finalitat social.

Nosaltres, durant aquest 2020, ens farem càrrec de continuar el servei d’allotjament de grups i peregrins que es feia, i a la vegada, engegarem un espai com a habitatge d’inclusió i un altre per a emergències socials. És un projecte amb unes dimensions molt grans respecte a la nostra petita 9entitat, però amb el recolzament de la congregació el posarem en marxa!!!Felicitem-nos i esperem també l vostre recolzament.

juliol 2019: Renovem ajudes de la Diputació de Barcelona Dept. Treball, Afers Socials i Famílies per al projecte de convivència i treball de les nostres llars d’acollida.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2019 del projecte d’acollida per un import de 2.204,31 euros.

Per aquest 2019, el Dept de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones en risc d’exclusió social que es desenvolupen en la Llar d’acollida Santa Maria i el pis d’inserció Recer de Cervera.

  • Una ajuda per a “Cobertura de necessitats bàsiques”
  • Una ajuda per a “Acompanyament sòcio-educatiu” de 13.000 euros.

Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

Juliol 2019: Donacions de mobiliari.

Hem rebut donació de mobiliari per les habitacions: dos escriptoris i una cadira d’oficina i dos armaris per al taller. La donació ha esta d’excedents d’una oficina de Lleida a través de “Guanyem-hi tots” de l FCVS.

Juny 2019: Ampliació i millores a la granja.

Gràcies a l’Ajuda de la Fundació Bancària La Caixa, vam fer una gran millora millorat les instal·lacions de la granja al 2018, que aquest any hem pogut finalitzar: rebosat de parets al magatzem, portes…

Abril 2019: acollida d’una família refugiada a l’habitatge de Bagà.

Hem acollit una família d’Hondures, acabada d’arribar a Catalunya, amb dos fills menors, a l’habitatge de Bagà. Han estat derivats pels serveis socials de l’Urgell.

Abril 2019: donacions rebudes d’una moto i dos ordinadors portàtils.

Gràcies a la col·laboració d’en Josep Anton Caubet hem rebut una aportació per poder comparar una moto de segona mà, que servirà per als desglaçaments dels companys per fer activitats fora de la Llar Santa Maria del Camí. També hem rebut dos ordinadors portàtils de segona mà pels nostres tallers formatius de la tarda.

Març 2019:Nou habitatge social

A finals del febrer la nostra entitat ha signat un acord amb l’Associació Amics del Casal de Sant Guim per gestionar un habitatge social a l’edifici del Casal. És tracta d’un habitatge d’una habitació doble.
Al mes de març hem acollit allà una persona amb pocs recursos i sense llar.

15 març 2019: Signatura d’acords de col·laboració amb entitats amigues

Aquest principi del 2019 ha suposat la concreció de la relació de col·laboració amb entitats amigues del territori amb la signatura d’acords marc de col·laboració.

1.- Acord de col·laboració amb la “Casa de Colònies La Guàrdia-Lada” amb la intenció de donar oportunitats de formació i inserció laboral de persones vinculades a la nostra associació.

2.- Acord de col·laboració amb ”l’Associació Amics del Casal” del Sant Guim de Freixenet, amb la cessió de la gestió del pis d’acollida Sagrat Cor ubicat al Casal de Sant Guim, per a l’accès a habitage social a persones vinculades amb la nostra entitat.

3.- Acord de col·laboració amb “l’Associació Llum and Roll”, per a sessions d’acompanyament terapèutic de les persones residents a la Llar Santa Maria Amb això s’enforteix la xarxa d’acció social del territori i ampliem la nostra capacitat d’acció contra l’exclusió.

30 gener 2019: Nova contractació laboral

A finals del gener de 2019 hem començat la contractació d’un company de la comunitat, gràcies als donatius rebuts dal 2018 que li permetran l’accès per primera vegada a una alta dins la seguretat social i així poder tenir una residencia legal al país. Agraïm totes les petites col·laboracions periòdiques que ho han fet possible i ens permetran mantenir aquest contracte.

20 setembre 2018: Incorporació a la Xarxa d’Inclusió Laboral del territori

Aquest setembre del 2018 ens hem incorporat a al Xarxa d’Inclusió Laboral Segarra-Urgell. Aquesta plataforma vol coordinar accions d’inserció en l’àmbit laboral a les dues comarques i inclou entitats públiques i privades que es dediquen a programes específics (SOC, Consell Comarcal, Associació Alba, Ajuntament de Cervera, Aspid, Càritas…).

Per a nosaltres és una via per estar molt connectats a les oportunitats que es generen al territori i donar oportunitats a les persones vinculades a les nostres llars per aconseguir entrar en els programes que s’ofereixen. També de treball conjunt amb tots els professionals d’aquest àmbit.

5 setembre 2018: Nova organització de tallers a les tardes a la Llar Sant Maria

Continuem amb els nostres tallers ocupacionals, aquest curs hem canviat horaris i els fem només als matins Horta, granja, construcció i reparacions de la llar, treballs de camp, pedra seca, fusteria.

Els dilluns el dediquem a fer un espai de reflexió i diàleg, amb la intenció de millorar la nostra comunicació i les habilitats socials, per obrir-nos a noves formes de pensar i per arrelar-nos més com a persones. En aquest taller ens acompanya la Patricia Plaza.

Els dimarts fem formació molt personalitzada per millorar els nostres coneixements i preparar-nos per a una inserció laboral millor. La formació la fem on-line i amb acompanyament del nostre amic Ramon Garrido.

Els dijous anem a un curs d’introducció a Tecnologies de la Informació i Comunicació al punt Òmnia de Cervera.

3 setembre 2018: Altre espai d’acollida: RECER de BAGÀ

El 3 de setembre es va fer operatiu un acord entre la Trinidad Barceló i la nostra associació per tenir un espai d’acollida a Bagà que hem anomenat Recer de Bagà. Es tracta d’un espai de convivència per a urgències, sobre tot pensant en parelles o famílies (Dues habitacions). Ja us anirem contant com es desenvolupa. Ara mateix hi ha una parella acollida.

Es tracta de crear un espai de convivència a l’estil d’Emmaús, on la Trinidad Barceló conviurà i acompanyarà les persones que hi arribin per oferir-los un espai tranquil per asserenar-se i afrontar la seva situació, per obrir oportunitats de futur.

Estem molt contents les ganes i la il·lusió de la Trinidad per participar en aquest projecte.

12 juliol 2018: Nova ajuda al 2018 de la Diputació de Barcelona per al projecte de convivència i treball a la Llar Santa Maria del Camí.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2017 del projecte da l Llar Santa Maria per un import de 2.221,62 euros. Tornem a estar contents de que l’administració recolzi les nostres accions i podem fer una labor conjunta.

25 juny 2018: Ajudes del Dept. Treball, Afers Socials i Famílies.

Per aquest 2018, seguint amb el que ja havíem rebut per al 2017, el Dept de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones en risc d’exclusió social que es desenvolupen en la Llar d’acollida Santa Maria i el pis d’inserció Recer de Cervera.

– Una ajuda per a “Cobertura de necessitats bàsiques” de 7.000 euros.

– Una ajuda per a “Acompanyament sòcio-educatiu” de 12.500 euros.

Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

Col·laboració amb l’Associació Llum and Roll de Golmés.

Aquest juliol, amb el Ramon Rosell responsable de l’Associació Llum & Roll em formalitzat una col·laboració entre entitats.

Llum & Roll és un centre d’art i consciència que disposa d’unes instal·lacions a Golmés (sales, escenaris, espais exteriors) que es posen a disposició de les persones acollides a casa nostra. També obren les seves activitats perquè en podem gaudir com a espais de creixement personal.

Ens felicitem per la iniciativa, donem les gràcies a aquesta entitat pel seu desig de compartir i esperem que es concreti el curs que ve aquesta iniciativa.

Formem part dels projectes a Sant Guim de Freixenet: “Habitatge social Sagrat Cor” i “Alberg Casa i Colla”

Des del mes d’abril formem part de la junta de l’Associació d’Amics del Casal” de Sant Guim de Freixenet, que pretén oferir els espais del Casal per a grups i entitats socials del territori.

Una de les seves accions és un habitatge social: Habitatge social Sagrat Cor” per a la acollida de refugiats (que acull una família des del juny del 2017).

Ara comença un nou projecte productiu d’allotjament “Alberg Casa i Colla” per a persones que vulguin fer una estada de silenci i meditació, que serà gestionada per un grup d’hostatges voluntaris i les persones acollides com a refugiades. Aquest últim projecte ha estat admès a les ajudes Leader amb uns 12.000 euros. També s’ha habilitat un espai a la rectoria com a allotjament de peregrins.

Acolliment de refugiats

La nostra entitat ha ofert la Generalitat la possibilitat d’acolliment de persones refugiades. Al projecte Recer de Cervera (pis d’inclusió social) hem ofert una habitació doble com allotjament per a persones refugiades.

Participen a la campanya de persones sense llar de Càritas al territori

Aquest any esn hem pogut reunir amb les entitats del territori que treballen amb persones sense llar: Càritas Cervera, Tàrrega i Mollerussa per preparar la campanya del 27 de novembre dedicada a les persones sense llar. El lema és: “Som persones, tenim drets. Ningú sense llar.”
Ens ha servit per a coordinar accions i conèixer millor cadascuna de les entitats.

Signem un conveni amb la Fundació La Caixa

Per segona vegada La Fundació La Caixa ha recolzat les nostres activitats. Aquesta vegada dins el marc d’Ajudes Socials en “projectes d’Acció Social en l’àmbit rural” del novembre del 2017 al novembre del 2018.
L’ajuda econòmica de 32.000 euros serà per fer realitat el projecte:
“Cop de mà : treballs rurals com a eina d’inserció de persones sense llar”.
Això ens permetrà donar un fort impuls als nostres tallers ocupacionals de treballs rurals, millorar les seves infraestructures i obrir-los a persones que no viuen a la llar però necessiten aquest espai d’ocupació i creixement personal.

Comencem dos nous tallers a la tarda

Des de mitjans de setembre han començat dos tallers a la llar Santa Maria per a tenir uns espais específics per a la promoció personal i per fer arribar eines i habilitats socials. Un és d’apropament al món informàtic i de les xarxes socials i l’altre de coneixement dels recursos culturals i socials propers.

Redistribució d’espais a la llar Sant Maria del Camí

Com a novetat de cara a quest curs, hem fet redistribució dels espais de la primera planta, de manera que l’espai familiar estigui més delimitat i compti amb una petita sala d’estar. A la vegada, la sala d’estar serà ara una sal polivalent que servirà per a entrevistes personals, reunions de grup i dormitori per a visites i voluntaris.

Ampliem la nostra base social

Aquest any hem impulsat l’enfortiment i ampliació del «Grup de suport” de la nostra entitat.
Des del principi ha estat la nostra voluntat que les nostres accions formin part d’una acció col•lectiva on estigués implicada la ciutadania. Som una iniciativa petita que vol respondre a unes necessitats urgents socials i ecològiques.
Hem explicat el nostre projecte, cara a cara, a grups i persones interessades i hem aconseguit la participació de més persones:

  • Com a col•laboradors econòmics (7 persones)
  • Com a socis (1 persona)
  • Com a voluntaris (2 persones i una organització)

Tenim pendent ampliar la base al nostre territori i fer presentacions a entitats i grups que ens ho han demanat.

Taller de fusteria i millora de la habitació d’acollida de Pl. Bxa.

Hem desenvolupat, gràcies a la col·laboració del Ramon Galindo de Tàrrega, un taller de fusteria per dissenyar, construir i muntar un armari a mida per l’habitació de la planta de baix. El resultat ha estat magnífic i ens ha permès un munt d’aprenentatges i una notable millora en l’habitació, ja que hem guanyat molt d’espai d’emmagatzematge..

Noves col·laboracions del Dept. Treball, Afers Socials i Famílies.

Per aquest 2017, el Dept de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ens ha atorgat dues ajudes per tirar endavant els projectes per a persones en risc d’exclusió social que es desenvolupen en la Llar d’acollida Santa Maria i el pis d’inserció Recer de Cervera.
– Una ajuda per a“Cobertura de necessitats bàsiques”
– Una ajuda per a “Acompanyament sòcio-educatiu”de 12.500 euros.
Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col·laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats…

Nova ajuda de la Diputació de Barcelona per al projecte de convivència i treball a la Llar Santa Maria del Camí.

Aquest juliol ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2017 del projecte de la Llar Santa Maria per un import de 2.221,62 euros. Tornem a estar contents de que l’administració recolzi les nostres accions i podem fer una labor conjunta…

Tenim un altre espai d’acollida: RECER de CERVERA

Al maig hem arribat a un acord amb el Bisbat de Solsona per poder fer servir per a l’acollida un pis a Cervera. El projecte que es farà que l’hem anomenat «Recer».
Es tracta d’un habitatge de tres habitacions: dues individuals i una doble que dedicarem com a espai de convivència per a persones que han passat el seu procés a la Llar Santa Maria i que tenen uns ingressos mínims per a una vida autònoma.
Les persones que hi viuran, seguiran formant part de la nostra comunitat i participaran com a voluntaris en activitats de la Llar Santa Maria del Camí.
Estem molt molt molt contents.

Inauguració del Grup Cervera de Narcòtics Anònims

En tots les comarques lleidatanes i de la Catalunya Central hi ha una manca de grups oberts de teràpia on puguin participar persones addictes.
Hem impulsat la possibilitat de que comenci un grup de Narcòtics anònims (NA) a Cervera. L’organització de NA porta molts anys oferint un programa de rehabilitació d’addiccions, similar al d’Alcohòlics Anònims.
La inauguració es va fer a Llar Santa Maria del Camí el 27 de maig, amb una reunió oberta i un dinar compartit.
Des de llavors obre un espai cada dissabte de 18-19,30 h a Pl Màrtirs 7, primer pis de Cervera.
Felicitem a NA per la iniciativa i els agraïm la seva disposició al servei de les persones que pateixen addiccions del nostre territori.

Reunió d’entitats socials d’Urgell i Segarra amb la FCVS

El dia 20 de setembre a l’Associació Alba de Tàrrega, vam fe la primera reunió amb al Federació Catalana de Voluntariat Social, per conèixer-nos i tractar de les necessitats de les entitats i les propostes de la Federació de cara al voluntariat.

Som socis de la cooperativa “Som Energia”

Enrgies

La nostra entitat va prendre la decisió d’associar-nos amb la cooperativa “Som Energia” dedicada a les energies renovables. D’aquesta manera contribuïm a l’aposta per les energies verdes i podem accedir als serveis de distribució elèctrica que ofereixen. Estem contents de formar part d’aquest moviment que busca el respecte pel planeta i un consum just.

Ajuda de la Fundación Roviralta: Estufa de llenya pel menjador

Al juliol ens va ser atorgada una ajuda de la Fundación Roviralta per a la instal•lació d’una estufa de llenya al menjador per tenir una millor climatització de l’estança. Al setembre es van realitzar les intervencions.
El menjador-sala d’estar és un dels espais més habituals de la casa i hem guanyat amb això molta qualitat de vida. Moltes gràcies a la Fundació per la seva confiança en la nostra feina!!!!

For 1
 
Estufa 1
Estufa 2
For 2
Forn 3
Forn 5
Forn 4

Taller de construcció d’un forn de llenya tradicional

Aquest setembre hem fet un taller de construcció d’un forn de llenya amb tècniques tradicionals.

Noves col·laboracions del Dept. Treball, Afers Socials i Famílies

Logo Gene

– Una ajuda per a “Cobertura de necessitats bàsiques” de 5.000 euros.
– Una ajuda per a “Acompanyament sòcio-educatiu” de 6.000 euros.
Tornem a estar satisfets de poder comptar amb la col•laboració de l’administració per a poder donar resposta conjunta al problema de l’exclusió social i les grans desigualtats.

Nova ajuda de la Diputació de Barcelona per al projecte de convivència i treball a la Llar Santa Maria del Camí.

log_hor

Aquest juny ens ha estat atorgada una subvenció de la diputació de Barcelona per al manteniment durant el 2016 del projecte da l Llar Santa Maria per un import de 2.039,43 euros. Tornem a estar contents de que l’administració recolzi les nostres accions i podem fer una labor conjunta.

Participació en la 1ª Festa Solidària amb entitats socials de Cervera

Festea solidaria

El 8 de maig es va celebrar al Casal de Cervera la primera Festa Solidària de les Entitats Socials de la Segarra IMPLICA’T, on vam participar com a associació.
Va ser un acte festiu i artístic on cada entitat va presentar una petita actuació per donar-se a conèixer i per apropar al públic la seva tasca.
La comunitat d’Emaús Rural va presentar el muntatge, “Som i somiem” de fotografies, música (fet per un company de la comunitat , Rafa Salas) i recitat de frases del nostre ideari (Moviment Internacional d’emaús i de l’Abbé Piere fundador del mateix).

Col•laboració amb la Casa de Colònies de la Guàrdia-Lada

Aquest trimestre hem tingut l’oportunitat de col•laborar amb la tasca que es fa des la Casa de Colònies de la Guàrdia-Lada.
Vam poder participar al 1er Festival de Cançó Compromesa celebrat allà el 11 de juny on van actuar Meritxell Gené, Guiem Soldevila, Mireia Vives i Andreu Valor.

Visita de representats del Consell Comarcal de la Segarra a la Llar Santa Maria del Camí.

El 8 de juny va visitar la Llar Santa Maria del Camí la Rosa Ribas vicepresidenta tercera i responsable de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones; la Núria Magrans consellera de Serveis Socials, Salut i Igualtat; la Maite Lecha Directora Tècnica de l’Àrea de Serveis Socials i Mª Rosa Caba Treballadora Social de la zona.
Totes quatre van poder visitar les nostres instal•lacions, conèixer de més a prop el nostre funcionament i les nostres necessitats. Vam reforçar el desig de col•laborar conjuntament a crear més oportunitats per a les persones en situació d’exclusió social.

Visita del cap i tècnics dels Serveis Territorials a Lleida del Dept. De Treball, Afers Socials i famílies de la Generalitat.

Seguint la relació ja iniciada en el 2015, el 28 de maig ens van visitar el Antoni Reinosa cap de Serveis Territorials a Lleida , amb els tècnics la Montserrat Pereta, la Sandra Marco i el Xavier Menal. Vam poder parlar del present del nostre projecte i dels plans de futur, també intercanviar impressions sobre vies per millorar els recursos socials disponibles per a les persones residents a la llar. Van visitar la nova habitació d’acollida i posar-e al corrent dels canvis a la Llar respecte a l’any anterior.
Ens alegrem d’aquest treball conjunt amb l’Administració.

Col•laboració de la Fundació La Nao i la ONG Cerma

Hem començat a rebre una ajuda en material de neteja i higiene per a les persones que viuen ala Llar Santa Maria del Camí. La Fundació La Nao que actua com un Banc de materials d’aquest tipus, els recull, distribueix i dona a entitats socials sense afany de lucre.
Per aquesta donació, comptem també amb l’ajuda voluntària de la Família Monfort Pañego, que s’encarreguen de fer la recollida i el transport fins a la nostra Llar.
Per altra part, la ONG CERMA de Sabadell, dedicada a l’ajuda a persones en exclusió, ha començat la donació d’aliments a la nostra llar.
Moltes gràcies tant a la Fundació LA Nao i la ONG Cerma, així com als voluntaris que fan que podem cobrir millor les necessitats d’higiene de les persones que viuen a la Llar.

Nova habitació d’acollida, amb bany

El primer de març hem acabat d’habilitar l’espai de les golfes per a tenir més places d’acollida. D’aquesta manera tenim tres llits més per a persones en risc d’exclusió. En conjunt, la Llar disposa actualment de sis llits per acollida de llarga durada i dos més que quedaran per acollides d’urgències de curta estada.

Habitacio

Noves contractacions

Des del novembre del 2015 hem pogut contractar amb una mitja jornada per un any unes de les persones acollides a casa i que ha fet un procés molt bo a la comunitat. Aquesta persona farà tasques de manteniment de la casa i dels exteriors. És, per nosaltres, un motiu d’alegria poder oferir una inserció laboral a persones de la comunitat.
També al gener hem pogut contractar la persona que feia de monitor dels tallers ocupacionals de forma voluntària i que era un dels promotors de projecte. Amb això podem dir que consolidem la tasca que es fa de formació i inserció laboral.

Ajuda dels programes socials de la Fundació La Caixa

El 27 d’octubre del 2015 la nostra entitat va signar un contracte amb la Fundació La Caixa on rebrem una ajuda de 22.500 euros per al projecte de la” Llar d’acollida Santa Maria del Camí”, que suposarà una consolidació de l’acollida de persones en risc d’exclusió , amb la contractació d’una persona com a coordinadora de l’espai i per fer l’acompanyament personal de les persones acollides. També suposarà poder acabar les obres d’ampliació dels espais d’acollida i la compra d’eines pels tallers ocuapcionals.

Relació Benestar Social i Família!!!

Hem començat relació el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat per col·laborar en l’ajuda a les persones en situació de vulnerabilitat.
El 3 de juliol vam tenir la visita del Sr. Antoni Reinoso cap de Serveis de Gestió territorial de Lleida , junt amb el tècnic d’aquest servei ,Manel Agustí. Van visitar els espais que gestionem i vam poder parlar del nostre projecte.
Aquest any rebrem del Departament de Benestar Social i Família ajudes per:
– Cobrir necessitats bàsiques com alimentació i higiene de les persones acollides a la Llar; un import de 4.000 euros
– Acompanyament socioeducatiu i tallers ocupacionals per les persones acollides; un import de 2.000 euros.

Estem d’enhorabona!!!
log_hor

El nostre projecte d’acollida a la Llar Santa Maria del Camí, ha rebut una subvenció pel seu funcionament al 2015 de 2.058,46 euros per part de la Diputació de Barcelona.